***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Познат и предвидим старт на НС. Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета. Сърбия тайно въоръжавала Украйна


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 април   

 

Събранието се свика с декрет № 48 от 10 април 2023 година на президента на Република България Румен Радев на съображение член 75 от Конституцията на Република България. Документът е обнародван на 11 април 2023 година в брой 34 на „ Държавен вестник “.

***

Подобно при започване на предходния парламент, новите народни представители още веднъж не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание.

Единствените кандидатури бяха на Петър Петров от " Възраждане " и Росен Желязков от ГЕРБ, само че и двамата не получиха нужната парламентарна поддръжка.

Кандидатурата на Петър Петров бе подкрепена от 37 народни представители, до момента в който " срещу " гласоподаваха 88, а " въздържали се " – 39.

***

" Ако Фернанда можеше да приказва би споделила следното: Ако политиците са рационални, ще се схванат да има постоянен кабинет ".

Това съобщи стопанинът на кучето Фернанда пред Нова тв. Той и Фернанда са още веднъж пред постройката на Народното събрание.

И добави, че не може да чете мисли на кучетата, само че съгласно него това би си споделила тя.

Припомняме, че кучето, което мнозина нарекоха " 241-вия депутат " в предходния парламент, за Петър Илиев е Фернанда. Той я намира инцидентно, без да знае известността ѝ в медиите.

***

„ Трябва да се заемем със земеделието и подкрепяне на дребните и междинни ферми. 

Защото не е обикновено да внасяме месо, домати и мляко, в случай че имаме едни от най-плодородните аграрни земи в Европа. 

Това е единствения метод до българската софра да стигнат по-качествени храни на по-ниски цени. 

Българското земеделие би трябвало да стане народен приоритет “, акцентира Петков.

***

Сърбия, единствената страна в Европа, която отхвърли да наложи наказания на Русия за нахлуването й в Украйна, се е съгласила да достави оръжия на Киев или към този момент ги е изпратила, съгласно конфиденциален документ на Пентагона, заяви Ройтерс.

***

***

Русия организира сполучливо тестване на междуконтинентална балистична ракета, заяви Министерството на защитата рано тази заран.

Ракетата с отдалечен обхват е изстреляна от полигона Капустин яр в Астраханска област, на брега на Каспийско море.

***

Русия доста укрепва защитните си линии в Южна Украйна, само че триумфът на тази тактика зависи от това дали тя разполага с задоволително артилерия и персонален състав, който да я осъществя, съобщи през днешния ден английското министерство на защитата, представено от ДПА.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР